Studentvikarie och AcadeMedia startar lärartraineeprogram för lärarstudenter

  • On 4 juli, 2018

Under våren 2019 startar AcadeMedia tillsammans med Studentvikarie ett lärartraineeprogram för lärarstudenter. Syftet är att de ska kunna förbereda sig för läraryrket, samtidigt som AcadeMedia vill fånga upp duktiga lärarstudenter och framtida medarbetare. Nu kan lärarstudenter som påbörjar sista läsåret på sina lärarstudier till hösten söka sig till programmet.

Saskia Skogman är HR-strateg med ansvar för kompetensförsörjning, och ser chansen att kombinera ett strategisk HR-perspektiv med att göra nytta för rektorerna här och nu:

“- Vi ser att rektorerna har en hög arbetsbelastning och sitter under sommaren för att lyckas rekrytera. Det här måste vi göra nu, inte om tre år, så vi har varit relativt snabba med att få detta på plats.” säger Saskia.

Lärartraineeprogrammet kombinerar teori och praktik med individuell handledning från en erfaren mentor. Det sträcker sig över ett och ett halvt år. Studenterna anställs på deltid under sistat terminen under lärarutbildningen och därefter är ambitionen att erbjuda studenterna en tillsvidareanställning på samma skola när de har fått sin lärarlegitimation. Arbetsplatsen blir grundskolor inom Pysslingen och Vittra runt om i landet till vårterminen 2019.

“- Vi kommer att följa studenterna nära under första 18 månaderna. Det känns tryggt att Studentvikarie har det här nätverket så att vi kommer att få in bra kandidater.”

Gustav Bild, VD på Studentvikarie, är övertygad om att det finns ett stort intresse hos lärarstudenterna ute i landet:

“- Vi har redan många aktuella kandidater bland våra aktiva studentvikarier och tror att det finns ett stort intresse för denna typ av lärartraineeprogram hos lärarstudenter” säger Gustav.

“- Programmet ger lärarstudenter en bra start på arbetslivet genom att de får praktisk erfarenhet av sin framtida arbetsgivare och ett bra stöd kring starten på sin lärarkarriär. Att vi på Studentvikarie kan samarbeta med en stor arbetsgivare som Academedia i det här projektet ger alla förutsättningar för att det ska kunna bli något riktigt bra av detta.” avslutar Gustav.

Är du lärarstudent och vill veta mer om detta lärartraineeprogram eller göra en ansökan? Läs mer här.

Om AcadeMedia
AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med drygt 12 500 medarbetare på mer än 550 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar i tre länder: Sverige, Norge och Tyskland. I AcadeMedia grundskolor ingår varumärkena Pysslingen Skolor och Vittra med totalt 77 enheter och runt 23 000 barn och elever. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Saskia Skogman, HR-strateg med ansvar för kompetensförsörjning på AcadeMediaOm Studentvikarie
Studentvikarie har utvecklat en digital plattform där framtidens utbildare matchas med spännande utbildningsuppdrag. Med över 1 000 anslutna studenter, främst inom lärar- och ingenjörsutbildningar, förser Studentvikarie dagligen hundratals skolor med inspirerande undervisning och möjliggör lektioner när ordinarie lärare saknas.

Kontakt: Gustav Bild, VD
gustav.bild@studentvikarie.se, 070 385 57 18

0 Comments