Lärartrainee – En riktigt bra start på din lärarkarriär

Våren 2019 startar AcadeMedia ett nytt lärartraineeprogram tillsammans med Pysslingen Skolor och Vittra. Programmet är framtaget i samarbete med Studentvikarie och kombinerar teori och praktik under ett och ett halvt år. Nu har du som är lärarstudent, läser sista läsåret och vill jobba inom grundskola (ÅK 1-9) chansen att få en deltidsanställning på en skola i närheten av ditt lärosäte. Under din sista temin på lärarutbildningen får du handledning av en erfaren mentor och mer praktisk erfarenhet. Efter det är ambitionen att erbjuda dig anställning på samma skola eller i närheten av dit du tänker flytta efter dina studier.

Ansökan till första upplagan av programmet är tyvärr stängd. Mejla rekrytering@studentvikarie.se om du har några frågor eller är intresserad av nästa upplaga.

Vägen till att bli en lärartrainee är snabb och smidig

lärartrainee kalender

Vägen till att bli en lärartrainee är snabb och smidig

Efter att du har gjort din ansökan här bjuds du in till en digital introduktion. Där får du lära känna rollen som lärartrainee bättre. Därefter håller vi en videointervju för att lära känna dig bättre. Till slut matchar vi dig med en skola som passar din utbildning och önskemål. Du får givetvis träffa skolan innan traineeprogrammet påbörjas!

Det här händer under programmets gång

lärartrainee kalender

Antagning till lärartraineeprogrammet sker löpande under hösten. Antalet platser är begränsat så sök redan idag. När du gjort din anmälan kommer Studentvikarie att bjuda in till en intervju och efter det börjar sökprocessen efter en skola och mentor som passar dig.
lärartrainee kalender

Lärartraineeprogrammet startar under våren och kombinerar teori och praktik med individuell handledning från en erfaren mentor. Du läser sista terminen på lärarutbildningen samtidigt som du får lön och en deltidsanställning som motsvarar ungefär 10%.
lärartrainee kalender

När du har tagit lärarexamen är ambitionen att erbjuda dig en tillsvidareanställning på skolan där du är lärartrainee. Under första året har du kvar din mentor och fortsätter delta i det centrala utvecklingsprogrammet. Traineeprogrammet avslutas sommaren 2020 och du fortsätter din anställning som lärare på skolan.Undrar du mer om lärartraineeprogrammet? Läs AcadeMedias FAQ.


Traineeprogrammet genomförs på Pysslingen eller Vittrapysslingen lärartrainee

Pysslingen bedriver grundskolor och integrerade förskolor. Totalt består verksamheten av 52 skolor med olika pedagogiska inriktningar, men med gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande.

Tryck här för att läsa mer om Pysslingen Skolor.


vittra lärartrainee

Vittra bedriver skola och förskola sedan 1993, och arbetar för att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande. Idag har Vittra 25 för- och grundskolor.

Tryck här för att läsa mer om Vittra.lärartrainee