Lärartrainee – Få bästa möjliga start på din lärarkarriär

Våren 2019 startar AcadeMedia ett nytt lärartraineeprogram tillsammans med Pysslingen Skolor och Vittra. Programmet är framtaget i samarbete med Studentvikarie och kombinerar teori och praktik under ett och ett halvt år. Nu har du chansen att få en deltidsanställning med individuell handledning från en erfaren mentor samtidigt som du går sista terminen på
lärarutbildningen. Efter det är ambitionen att erbjuda dig tillsvidareanställning på samma skola.

Antalet platser är begränsat så sök redan idag!pysslingen lärartrainee

Pysslingen bedriver grundskolor och integrerade förskolor. Totalt består verksamheten av 52 skolor med olika pedagogiska inriktningar, men med gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande.

Tryck här för att läsa mer om Pysslingen Skolor.


vittra lärartrainee

Vittra bedriver skola och förskola sedan 1993, och arbetar för att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande. Idag har Vittra 25 för- och grundskolor.

Tryck här för att läsa mer om Vittra.Det här händer under programmets gång

lärartrainee kalender


Antagning till lärartraineeprogrammet sker löpande under hösten. Antalet platser är begränsat så sök så redan idag. När du gjort din anmälan kommer Studentvikarie att bjuda in till en intervju och efter det börjar sökprocessen efter en skola och mentor som passar dig.
lärartrainee kalender


Lärartraineeprogrammet startar under våren och kombinerar teori och praktik med individuell handledning från en erfaren mentor. Du läser sista terminen på lärarutbildningen samtidigt som du får lön och en deltidsanställning som motsvarar ungefär 10%.
lärartrainee kalender


När du har tagit lärarexamen är ambitionen att erbjuda dig en tillsvidareanställning på skolan där du är lärartrainee. Under första året har du kvar din mentor och fortsätter delta i det centrala utvecklingsprogrammet. Traineeprogrammet avslutas sommaren 2020 och du fortsätter din anställning som lärare på skolan.
lärartrainee