FAQ Studentvikarie: Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret här? Tveka inte att kontakta oss på 010 498 99 50 eller support@studentvikarie.se.

Studentvikarie är en smart vikarieförmedlare som låter dig själv sköta ditt arbete som lärarvikarie. Genom vår vikarieapp ser du lediga uppdrag, bokar in dig och sköter all kommunikation med skolan. Du väljer själv vilka ämnen och årskurser du vill arbeta med, men även vilka tider och hur mycket du vill arbeta. Det finns både heltidstjänster och kortare tjänster i vår plattform.
För att få arbeta som Studentvikarie måste du ha påbörjade eller avslutade högskolestudier, men det går det även bra om du har minst sex månaders erfarenhet av jobbet som lärarvikarie. Att göra en ansökan går snabbt och vi lovar att bara ställa relevanta frågor, så gör en ansökan så hör vi av oss inom kort!
Studentvikarie har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg och alla förorter och kranskommuner till dessa städer.
Ja. Att arbeta på Studentvikarie är perfekt under ett studieuppehåll. Vi kan då erbjuda längre lärarvikariat på en och samma skola under en längre tid, eller att du själv väljer hur mycket du vill arbeta.
Förutom kortare uppdrag som du som vikarie väljer själv i appen, erbjuder vi även längre lärarvikariat. Ett längre lärarvikariat är ett regelbundet uppdrag på en och samma skola under en längre period. Omfattningen skiljer sig från uppdrag till uppdrag och kan vara allt ifrån 3h/vecka till en heltidstjänst under en hel termin. Du som vikarie på ett längre lärarvikariat får oftast ett större ansvar och det kan ingå delar så som planering, bedömning och mentorskap. Det passar dig som vet att du kan arbeta samma dag/dagar varje vecka under en längre period. Fördelen med ett längre lärarvikariat är att du kan få en starkare relation med skolan och eleverna, kan göra större skillnad samt utvecklas mer i din lärarroll. Låter det spännande? Passar ett längre lärarvikariat dig? Hör av dig till oss direkt så ska vi se om vi har något uppdrag som passar!
Vår app heter "Studentvikarie" och finns tillgänglig för Android och iOS (iPhone). Sök efter "Studentvikarie" i respektive App Store så hittar du den. Du behöver vara anställd i Studentvikarie för att kunna logga in i appen. Gör din jobbansökan här.
Kontakta oss via telefonnummer 010 498 99 50 eller mejl support@studentvikarie.se så kan vi prata mer om ett samarbete. När samarbetet väl är igång får din skola tillgång till vårt system och kan enkelt skapa vikarieuppdrag och ha direktkontakt med våra vikarier.
Det kan du absolut göra. Vi arbetar med förskolor också.
Ja. Vi har även en hemsida för de som inte har smartphones. Då får du mejl om lediga uppdrag. Du kan se alla lediga uppdrag, ange vilka ämne och årskurser du vill arbeta med samt vilka tider direkt på hemsidan. Du får länken till hemsidan efter det att du har blivit anställd.
Den går igenom hur det är att vara Studentvikarie, hur vår app fungerar samt framför allt pedagogik och ledarskap i klassrummet. Du får med dig många praktiska tips på bra saker du kan göra för att lyckas som lärarvikarie; exempelvis hur du kan starta en lektion och presentera dig själv på ett inspirerande sätt. Utbildningen är digital och görs genom nätet när du har tid.
Informera Studentvikarie via telefon (010 498 99 50) eller mejl (support@studentvikarie.se) så kontaktar vi skolan.
Tidsrapporteringen sker automatiskt genom appen. Om du fick arbeta över, anmäl det till support@studentvikarie.se så ändrar vi dina tider i appen. Alla ändringar måste godkännas av både skolan och dig som vikarie.
Över 500 skolor är anslutna till vår tjänst. Varje vecka tillkommer nya skolor. Skolorna finns i Göteborg, Skåne och Stockholm.
Enligt svenskt lag så måste alla som jobbar inom skola och förskola visa upp ett giltigt belastningsregister för sin arbetsgivare. Innan du börjar jobba hos oss måste du därför beställa ett utdrag av dit belastningsregister från polisen och antingen posta in det till oss eller maila det öppnade utdraget med giltig legitimation på samma bild. Vill du maila in det så görs det till: rekrytering@studentvikarie.se. Du kan även komma förbi och visa upp det på kontoret i Göteborg. Belastningsregister beställer du här https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Välj det för skola och förskola. Adressen till kontoret i Göteborg är: Studentvikarie Sverige AB Engelbrektsgatan 28 411 37 Göteborg

Är du redo att bli en Studentvikarie?

Ansökan