FAQ Studentvikarie: Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret här? Tveka inte att kontakta oss på 010 498 99 50 eller support@studentvikarie.se.

Studentvikarie är en smart vikarieförmedlare som låter dig själv sköta ditt arbete som lärarvikarie. Genom vår vikarieapp ser du lediga uppdrag, bokar in dig och sköter all kommunikation med skolan. Du väljer själv vilka ämnen och årskurser du vill arbeta med, men även vilka tider och hur mycket du vill arbeta.
För att få arbeta som Studentvikarie måste du ha påbörjade eller avslutade högskolestudier. Har du inte det går det även bra om du har minst sex månaders erfarenhet av jobbet som lärarvikarie.
Studentvikarie har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg och alla förorter och kranskommuner till dessa städer.
Ja. Att arbeta på Studentvikarie är perfekt under ett studieuppehåll. Vi kan då erbjuda längre vikariat på en och samma skola under en längre tid.
Förutom kortare uppdrag som du som vikarie väljer själv i appen, erbjuder vi även längre uppdrag/vikariat. Ett längre uppdrag är ett regelbundet uppdrag på en och samma skola under en längre period. Omfattningen skiljer sig från uppdrag till uppdrag och kan vara allt ifrån 3h/vecka till en heltidstjänst under en hel termin. Du som vikarie på ett längre uppdrag får oftast ett större ansvar och det kan ingå delar så som planering, bedömning och mentorskap. Det passar dig som vet att du kan arbeta samma dag/dagar varje vecka under en längre period. Fördelen med ett längre uppdrag är att du kan få en starkare relation med skolan och eleverna, kan göra större skillnad samt utvecklas mer i din lärarroll. Låter det spännande? Passar ett längre vikariat/uppdrag dig? Hör av dig till oss direkt så ska vi se om vi har något uppdrag som passar!
Vår app heter "Studentvikarie" och finns tillgänglig för Android och iOS (iPhone). Sök efter "Studentvikarie" i respektive App Store så hittar du den. Du behöver vara anställd i Studentvikarie för att kunna logga in i appen. Gör din jobbansökan här.
Kontakta oss via telefonnummer 010 498 99 50 eller mejl support@studentvikarie.se så kan vi prata mer om ett samarbete. När samarbetet väl är igång får din skola tillgång till vårt system och kan enkelt skapa vikarieuppdrag och ha direktkontakt med våra vikarier.
Det kan du absolut göra. Vi arbetar en del med förskolor också. Ange att du vill arbeta på grundskola i din ansökan.
Ja. Vi har även en hemsida för de som inte har smartphones. Då får du mejl om lediga uppdrag istället för pushnotiser till telefonen. Du kan se alla lediga uppdrag, ange vilka ämne och årskurser du vill arbeta med samt vilka tider direkt på hemsidan. Du får länken till hemsidan efter det att du har blivit anställd.
Den går igenom hur det är att vara Studentvikarie, hur vår app fungerar samt framför allt pedagogik och ledarskap i klassrummet. Du får med dig många praktiska tips på bra saker du kan göra för att lyckas som lärarvikarie; exempelvis hur du kan starta en lektion och presentera dig själv på ett inspirerande sätt.
Informera Studentvikarie via telefon (010 498 99 50) eller mejl (support@studentvikarie.se) så kontaktar vi skolan.
Tidsrapporteringen sker automatiskt genom appen. Om du fick arbeta över, anmäl det till support@studentvikarie.se så ändrar vi dina tider i appen. Alla ändringar måste godkännas av både skolan och dig som vikarie.
Just nu (hösten 2017) är det över 400 skolor som använder Studentvikarie. Skolorna finns i Göteborg, Skåne och Stockholm.

Är du redo att bli en Studentvikarie?

Ansökan