Studentvikarie – på dina villkor!

Vi som har startat och utvecklat Studentvikarie studerade själva när vi grundade verksamheten – och en del gör det fortfarande. Vi började själva vikariera och insåg att många av våra klasskompisar också skulle göra det bra. Vi märkte tidigt behovet av en vikarietjänst för ambitiösa studenter som behöver kunna styra över sitt extrajobb utifrån sin situation. Vi har utvecklat denna tjänst för dig, så att du enklare ska kunna bidra med din kompetens när du kan.

Studentvikarie är anslutet till Almega och utgår från deras kollektivavtal och riktlinjer. Det ger dig som lärarvikarie en trygghet vad gäller försäkringar, villkor och anställningsform.

Genom vår app kan du enkelt ange vilka ämne och årskurser du vill arbeta med, samt vilka tider du är tillgänglig för att vikariera. Utifrån dina önskemål får du sedan pushnotiser med uppdrag som passar dig. Du får uppdraget presenterat för dig direkt i appen med all information du behöver och väljer själv om du vill tacka ja eller nej.

Våra medarbetare arbetar allt från en dag i månaden till heltid som vikarier. Vi ser inget konstigt i att du inte tar på dig några vikarieuppdrag när du själv har mycket i skolan, men givetvis blir vi blir superglada när vi kan erbjuda dig spännande uppdrag som passar dig och dina önskemål!

Lärarvikarie lön

Vår tjänst bygger på valfrihet och hög kvalitet. Att vara lärarvikarie är ett ansvarsfullt arbete och vi tycker att det ska skildras i lönen. Därför erbjuder vi också en hög lön i jämförelse med andra liknande jobb. Ingångslönen är 140 kronor per timme, till det tillkommer semesterersättning och pension.

Gör en intresseanmälan här så bjuder vi in dig till en intervju där vi går igenom din lön och arbetsform närmare!

Lärarvikarie uppsägningstid

Hos oss har vi en månads ömsesidig uppsägningstid. När du närmar dig slutet på dina studier och det är dags att söka det första heltidsjobbet vill vi att det ska vara enkelt för dig att byta. Jobbar du endast enstaka dagars vikariat kan du enkelt själv styra när din sista arbetsdag kommer vara genom att inte boka in dig på fler uppdrag. Vid längre vikariat där du har återkommande uppdrag på samma skola, tillämpas en månads uppsägningstid som på vilken arbetsplats som helst.