JOBBA SOM LÄRARVIKARIE

Utvecklande, flexibelt, roligt och meningsfullt. Sveriges bästa extrajobb.

Jobba som lärarvikarie – på dina villkor

När Studentvikarie formades valde vi att forma tjänsten efter studenternas situation och villkor. Vi märkte att många studenter hade intresset av utvecklande och flexibla extrajobb men att vikarieyrket inte riktigt hade hängt med i utvecklingen. Vi insåg tidigt att en modern plattform på varje individs villkor skulle möjliggöra att flera drivna unga människor kan verka i svenska skolan på sitt egna sätt.

Att jobba i Studentvikarie är utvecklande, flexibelt, roligt och ger en bra peng till studentkassan. Samtidigt erbjuder vi utbildningar i pedagogik och ledarskap så att du ska ha rätt verktygslåda för att lyckas i klassrummet. Dessa aspekter anser vi gör det till Sveriges bästa extrajobb för studenter.

Idag finns Studentvikarie i Malmö, Lund, Stockholm och Göteborg.

Fördelarna med vikariejobbet är många

 • Utvecklande

  Att jobba som lärarvikarie är utvecklande på många plan. Du får bland annat ledarerfarenheter, pedagogiska erfarenheter och tar med dig kunskaper som du får användning för i resten av ditt liv, både i ditt yrkesliv och privat.

 • Flexibelt

  Du väljer fritt vilka ämne och årskurser du vill arbeta med. Du anger också när du är tillgänglig för att vikariera, och för uppdrag som matchar dina önskemål får du en pushnotis och kan se allt om uppdragen i appen. Det finns inga krav på hur många timmar du ska arbeta per månad eller liknande.

 • Meningsfullt och roligt

  Du får komma i kontakt med många härliga elever, se dem utvecklas och vara en del av en positiv utveckling i den svenska skolan. Samtidigt får du vara en del av ett utvecklande och växande community.

 • Studieuppehåll

  Har du tagit studieuppehåll och vill ha ett utvecklande heltidsjobb under tiden? Genom våra skolsamarbeten får vi ständigt in förfrågningar om längre vikariat på en och samma skola. Under ditt uppdrag får du stöd av de ordinarie lärarna på skolan och utbildningar genom Studentvikarie. Det blir ett väldigt utvecklande och meningsfullt studieuppehåll med lärdomar för resten av livet!

Är du intresserad av att jobba som lärarvikarie och bli en studentvikarie?

Intresseanmälan

Vad några av våra studentvikarier tycker om vår tjänst.

Hanna L
Student, Teknisk Matematik

“Genom Studentvikarie har jag kunnat testa på olika miljöer och utmaningar. Jag trodde inte att det skulle vara så utvecklande. Det är svårt att...

Angelo Salazar
Mastersstudent, Bioteknik

“Inom det vetenskapliga kommer jag arbeta mycket interdisciplinärt, och det är något jag har blivit bättre på genom Studentvikarie. Genom appen har jag kunnat.

Alexander Lydh
Mastersstudent, Maskinteknik

“Studentvikarie kopplade samman mig med ett perfekt uppdrag under mitt studieuppehåll. Det bästa har varit att jag har fått träffa så många härliga elever.

Är du intresserad av att jobba som lärarvikarie?

Intresseanmälan