Få direktkontakt med 1050 lärarvikarier

Vikarier

Samarbetsskolor

Genomförda vikariat 2016

Procentig tillsättningsgrad

Hitta lärarvikarie i Göteborg, Stockholm, Malmö och Lund


Engagerade och drivna lärarvikarier

Alla lärarvikarier på Studentvikarie läser på universitet eller högskola för att bli ingenjör eller lärare. Detta ger en god och bred ämneskompetens som substitut till ordinarie lärare.

Vikarierna lär ut i ämnen som de själva har valt. Detta skapar högt engagemang, vilket ofta märks i klassrummen.

Hela 30% av våra medarbetare blir anställda hos oss genom rekommendationer från deras redan anställda vänner!

Kvalitetssäkring

Alla medarbetare går igenom en intervjuprocess i tre steg samt en internutbildning.

Våra utbildningsinsatser är till för att stärka våra lärarvikariers ledarskap och pedagogikfärdigheter. Vi vill med utbildningarna ge lärarvikarien rätt verktyg och förutsättningar att lyckas i klassrummet.

Det finns även regelbundna fortbildningstillfällen med erfarna föreläsare från skolvärlden. Här delar vikarierna tips för att utvecklas tillsammans.

Våra vikarier får även stöd och hjälp av utbildade lärare i frågor kring pedagogik och bedömningsunderlag.

Smidigt bokningssystem

Via vårt bokningssystem är tillgången till kompetenta vikarier verkligen endast ett klick bort.

Du fyller i information om vikariatet, så som tid och ämne, vilket sedan direkt skickas ut till alla våra lediga vikarier.

Sedan kan du enkelt följa upp dina bokningar på ett samma och ställe och se vilken/vilka av våra vikarier som kommer till dig. I genomsnitt tillsätter vi 80% av bokningarna som går via vårt bokningssystem.

Du slipper med andra ord ringa runt för att få besked!

Få snabba besked

Kopplat till vårt bokningssystem finns en app som alla våra anställda har i sina telefoner. När du har lagt en bokning går det direkt ut en förfrågan till de vikarier som är lämpliga för uppdraget.

Vikarien ser informationen om bokningen: skola, tid och ämne och vilket förberedelsematerial som finns. Detta gör att vi kan lova snabba besked – vikarien kan tacka ja utan att någon av oss förlorar tid på att ringa runt.

Vill du ha mer information om hur vi kan hjälpa just din skola?
Gör en intresseanmälan eller kontakta oss direkt!

[]
1 Step 1
Namn
Telefon
Skola
Stad
Din roll
Previous
Next
Gustav Bild
VD & medgrundare

E-post: gustav.bild@studentvikarie.se. Telefon: 070 385 57 18

Fortfarande osäker?


Läs vad några andra skolor tycker om oss

Gör testet nedan!

[[[["field1","equal_to","Skolf\u00f6rvaltare"]],[["show_fields","field3,field2,field6,field10,field5,field8"]],"and"],[[["field8"]],[["show_fields","field7"]],"and"],[[["field1","equal_to","Skolf\u00f6rvaltare"]],[["hide_fields","field14,field21,field20,field16,field22,field24,field17,field33,field32"]],"and"],[[["field1","equal_to","Rektor"],["field1","equal_to","Administrat\u00f6r"],["field1","equal_to","L\u00e4rare"]],[["show_fields","field17"]],"or"],[[["field22","contains","Korttidsvikarier"],["field22","contains","L\u00e4ngre vikariat"]],[["show_fields","field24,field16"]],"or"],[[["field16","contains","Prisv\u00e4rt"],["field16","contains","Enkelt att anv\u00e4nda"],["field16","contains","H\u00f6g tills\u00e4ttningsgrad"],["field16","contains","Snabb tills\u00e4ttningstid"],["field16","contains","Administrativ besparing"],["field16","contains","Undervisningskvalitet"]],[["show_fields","field14,field6,field10,field5,field8"]],"or"],[[["field1","equal_to","Rektor"],["field1","equal_to","Administrat\u00f6r"],["field1","equal_to","L\u00e4rare"]],[["hide_fields","field2,field3"]],"or"],[[["field17","equal_to","Gymnasieskola"]],[["show_fields","field21,field20,field22,field32"]],"or"],[[["field17","equal_to","Grundskola"]],[["show_fields","field33,field21,field22,field20"]],"and"],[[["field17","equal_to","Gymnasieskola"]],[["hide_fields","field33"]],"and"],[[["field17","equal_to","Grundskola"]],[["hide_fields","field32"]],"and"]]
1 Step 1
Vilken roll har du?Välj en!
Vilken typ av skola representerar du?Välj en!

Så roligt! För att vara framgångsrik som vikarie på har vi lärt oss att ledarskapet i klassrummet är den viktigaste komponenten. Vi satsar stora resurser på att utbilda våra vikarier i ungt ledarskap och pedagogik. 

Alla våra vikarier studerar själva eller är färdiga och då behöriga lärare. Framför allt består vår vikariepool av lärar- och ingenjörsstudenter. En positiv effekt av att våra vikarier själva studerar är att det ofta leder till ett inspirerande möte med dina elever. Att våra vikarier älskar och själva studerar de ämne som de undervisar i ser vi som en självklarhet!  

Vad roligt! Vår vikariepool innehåller idag framför allt lärar-, språk- och ingenjörsstudenter. En av de viktigaste komponenterna för ett framgångsrikt vikariat på gymnasieskolor har vi lärt oss är att vikarien har en bra ämneskompetens. Därför matchar vi alltid rätt uppdrag med rätt vikarier utifrån vikariens utbildningsbakgrund.

En positiv effekt av att våra vikarier själva studerar är att det ofta leder till ett inspirerande möte med dina elever. Det är inte ovanligt att gymnasieeleverna intresserar sig för det våra vikarier studerar. Att våra vikarier älskar och själva studerar de ämne som de undervisar i ser vi som en självklarhet! 

Vad heter din skola?
Vilken kommun eller skolkoncern tillhör ni?
Vad är ni i behov av?

Vi har en stor erfarenhet av så väl korttidsvikarier som längre vikariat. Korttidsvikarier hanterar vi genom vårt egenutvecklade och mycket uppskattade bokningssystem där du ges direktkontakt med våra lärarvikarier.

För längre vikariat kan vi erbjuda främst universitetsstudenter med studieuppehåll, men även en del behöriga lärare finns i vår pool. Alla som arbetar för Studentvikarie har fått genomgå vårt värdegrundsarbete samt våra utbildningar i pedagogik och ledarskap.

Vad är viktigast för dig i en vikarietjänst?Välj tre!

Hej! Vi har stor erfarenhet av givande samarbete med kommuner och skolkoncerner. Vi är idag upphandlade av flera kommuner och har ramavtal med flera av de stora koncernerna, samt en del mindre stiftelser. I upphandling bedöms vi ofta som prisvärda med hög kvalitet, vilket medför att vi vinner en stor del av de upphandlingar som vi deltar i.

Är din kommun eller koncern intresserade av en upphandling eller har funderingar kring vad ett sådant samarbete med oss skulle innebära? Ange informationen nedan så kontaktar vi dig inom kort. Vanligtvis bokar vi in ett förutsättningslöst möte där vi berättare om våra erfarenheter och vad vi vet fungerar.

Vad kul att du är intresserad av Studentvikarie. Vi har idag samarbete med över 100 skolor, så vi har stor erfarenhet av hur vi skapar ett givande samarbete där kvalitet och rätt personer på rätt plats står i fokus. På så sätt blir undervisningskvaliteten när ordinarie lärare är borta som bäst.

Många av de rektorer som vi samarbetar med idag vittnar om att Studentvikarie har minskat deras och administratörernas arbetsbelastning tack vare den avlastning vi erbjuder med vår vikarietjänst. Med vår prisvärda och högkvalitativa vikarietjänst är vårt mål givetvis att vara Sveriges bästa vikarietjänst.

Ange dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog inom kort.

Kommun/koncernVem representerar du?
Ditt namn
Ditt telefonnummer

Tack för ditt meddelande! Vi kontaktar dig för vidare dialog inom kort.

Previous
Next

Vilka är vi?

Om oss

Kontakta oss

Kontakt

Vad händer hos oss

Blogg